Rijwieltoerclub Grenslandrijders

Grenslandrijders
De vereniging is opgericht in 1991 als trainingsclub voor Bergh in het Zadel (www.berghinhetzadel.nl), een stichting die grote tochten onderneemt met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor doelen van het KWF.

Formeel werd dit gedaan door de heren: Theo Koster, Alois Klosterboer en Rob Verstegen op 28 februari 1991 te ‘s-Heerenberg.

In het eerste begin was Alois Klosterboer voorzitter, in 1993 werd hij opgevolgd door Jacques Doeleman en vanaf dat moment bestond het bestuur verder uit John Kramer (secretaris) en Frans Spanjers (penningmeester).

In 2007 zijn Jacques Doeleman en John Kramer afgetreden, deze zijn opgevolgd door de heren Frank Arendsen (voorzitter) en Frank Verhagen (secretaris).

Vanaf 1998 kent de club officiële kleding (geel), deze kleding werd vernieuwd in 2004 (ook weer geel) en inmiddels zeer recentelijk vernieuwd (in nieuwe frisse kleuren, zie foto).

In het verleden organiseerde de club ook jaarlijks een toertocht genaamd “Montferlandtocht”, in 1997 voor de eerste keer. De tocht vertrok altijd bij “broodje Knoek” (Bennie Bosch) en is in totaal zo’n 5 keer georganiseerd.