Zondag 01/09/2017

De eerste zondag van september, dat betekend dat we zondags weer om 0900 vertrekken ipv 08:30, voor vele van ons een heerlijk moment om 30 min langer te kunnen slapen, kroelen en of te blijven liggen, dit was goed te merken de meesten kwamen 2 minuten voor vertrek aanfietsen.

Na het gebruikelijke geneuzel over wie nog komt en of waarom Ronnie E het ook presteert om 0900 te laat komt werd de route ingezet naar de omgeving Hoenderloo, via de drieheuvelen richting Zeddam en Kilder waar we helaas een lekke band moesten pareren, waren er 2 rijders onder ons die niet wilde stoppen en op hun eigenwijze snelheid van 23 km verder fietsten, in de ogen van vele een gemiste kans!!!   Jammer heren.

Nadat we de negatieve energie hadden omgezet in een lekker tempo kwam Hoenderloo snel in beeld, helaas vlak voor de koffie wederom een lekke band, zou dit te maken hebben met slijtage van de vele zomerse kilometers?

Koffie bij wegrestaurant Mendel, zoals gebruikelijk melden we ons en zetten enkele tafels aan elkaar zodat de gezelligheid vd groep aan 1 tafel zit…..laat dit nou net koren op het wiel zijn vd zeer chagrijnige serveerster zijn die zeker geen voldoende heeft gehaald voor haar vakdiploma, laat staan dat ze enige lessen “gastvrijheid” heeft gevolgd wat een hork van een mens, met duidelijke stemverheffing laat ze merken dat ze niet gediend is van onze verschuiving van het terras meubilair, laat staan dat ze het accepteerde dat René zijn wekelijkse reepje aan het nuttigen is, wat hem bezielde om het meegebracht eten op haar terras te eten,doe er maar een appelgebakje bij aldus René :-) ……ook deze grappige opmerking valt verkeerd.

De rest vd opmerkingen op het overvolle terras zijn bijzaak, duidelijk was dat we zijn vertrokken en elders een koffie hebben gekocht, wat een aanfluiting …deze dame “kraakt” de zaak.

Wanneer we onderweg de randonneurs  / gebroeders Hendriksen tegenkomen hopen we dat zij ook naar wegrestaurant Mendel gaan en daar een heugelijk ontvangst krijgen :-)

In Beekbergen splitst de groep, wij (7 personen) fietsen onder begeleiding van de politie (Guido) naar huis, diverse rode stoplichten worden genegeerd waardoor we toch nog een lekker gemiddelde halen, of dit verstandig is….gas dr op.

Bij thuiskomt eerst een heerlijke verse welverdiende espresso nuttigen ….wat een ervaring vandaag volgende keer toch maar weer naar een representatief restaurant ipv een truckers café.

Goed goan..