Zondag 09/07/2017

Voorafgaand aan de Koninginnenrit van de Tour d’France staat er vandaag voor ons idem een mooie tocht op het programma, enkele van ons zijn zichtbaar ingesmeerd met zonnebrandcrème factor “hoog”, na enkele opmerkingen worden de indianen strepen uitgevaagd en showen andere hoe goed ze de fiets eerder in de week hebben gepoetst…de club kan vertrekken (20 man).

De route loopt via de brug van Emmerich naar het altijd mooie bergachtige Xanten, het plaatsje omringt door hoge Romeinse muren, een heuse stadstoren en een plein met vele terrassen, bakkerijen en jawel op deze mooie zomerse dag waar de voorspelling m.b.t het beschermen van je huid met een niet al te geringe beschermingsfactor behandeld dient te worden strijken wij met ons gemêleerde gezelschap neer op het enige terras dat in de schaduw staat!!!

Nadat we veel te grote stukken appelgebak, schuimkoeken en of appelkruimel hebben gegeten splitst de groep zich op in de gebruikelijke A en B groep en vertrekt de A groep naar de Xantener “Alpen” hier fietsen we over de vele “bergpassen” kleine straten kronkelend naar boven, om de weg terug naar beneden te vinden doen we een beroep op onze reislustige Gerard die vreemd genoeg achter in het peloton fietst!!!! Van de Duitse wegen heb ik geen keas gegeten…….zodra de Rheinbrucke bij Emmerich in beeld komt fietst Gerard weer op kop…home zweet home :-)

Al met al een mooi begin van deze zomerse zondag, de tocht die uiteindelijk ruim 95 km op de teller zet, bedankt voor vandaag op naar volgende week, onlangs de aangebroken vakantie verwachten we van de thuisblijvers een leuke opkomst.

Met sportieve groet.