Verslag v/h Fietsweekend 2016

 

 

Het fietsweekend begon zoals alle voorgaande edities: vertrek va De Peer in de richting van de Duitse snelweg A3 in de richting van het glooiende landschap in de omgeving Winterberg / Willingen, onze intrek was dit keer in een landhuis te Brilon 15 km van Willingen.

Nadat we kennis hebben gemaakt met de eigenaar van dit etablissement, verraste de organisatie ons voorafgaand aan het fietsweekend met een heerlijke apfelstrudel, vanille ijs en koffie, TOP Jan een goed begin van het weekend (achteraf zo bleek wist de organisatie dat we de nodige suikers konden gebruiken…..pfff wat een bulten).

Nadat iedereen zijn intrek had genomen in de diverse kamers was het tijd voor een stramme max voorzien van  garnituur, jammer dat er 1 persoon te laat aan tafel kwam vanwege het niet inpakken van een bidon!! Hij nog snel in het centrum van Brilon een bidon moest halen. (Verzoek aan de organisatie om volgend jaar een paklijst te maken)

Na de lunch was het eindelijk tijd om de omgeving te verkennen middels een tocht van rond de 50km incl diverse “bulten”, doordat de groep uit een een gemeleerd gezelschap bestond (conditie en staat van fiets) werden er vrijwel direct 3 groepen (A1 – A2 – A3) gemaakt die elk hun eigen route zijn gaan rijden met elk hun eigen hoogte meters (gemiddeld 950 -1100) en reken maar dat er flink gescholden is op de “bulten” rondom Brilon!!!

Terug bij het hotel was iedereen onder de indruk van de grote glazen bier en uiteraard de diverse routes die Theo had samengesteld, vergezichten, hoogte meters en diverse % in stijgen kwamen veelal ter tafel, enige onder ons hadden het idee de route van de zaterdag in te korten!!! Hier werden de jongens van de mannen gescheiden.

De vrijdagavond verliep super, na de borrel werd het diner geserveerd, een Duitse schnitzel geserveerd in buffet vorm met bijlagen en een salade buffet, voor iedereen wat wils, zelf was er voor een ieder ruimte voor een toetje.

Wanneer John op zijn massage kussen tot rust probeert te komen gaat de rest aan de koffie en maakt langzaam ruimte voor het avond biertje, gekkigheid, lachen met tranen en tuiten, moppen tappen en geintjes vieren hoogtij. Wanneer de groep weer compleet is :-) ontstaat er zelfs tijd om enkele ander gasten voor de gek gehouden :-) wanner onze 6 uur al inclusieve voorbij zijn nemen we nog 1 afzakkertje en gaan slapen morgen staat er wederom een Theo route op stapel.

De zaterdag begint als gepland iedereen staat keurig op tijd aan de start wanneer Jan meld dat hij lek staat, na de nodige opmerkingen komt er lucht in zijn band en kunnen we vertrekken, ook vandaag gaan we in A1 en A2 groep onderweg, ook ditmaal het uitgesproken excuus dat de diversiteit in routes, conditie en onderhoud van de fiets mede oorzaak zijn dat we niet gezamenlijk zijn gaan fietsen..

Na een prachtig begin van de tocht valt helaas ook de 2e grote groep uiteen in een A2 en A3 groep de ene helft gaat direct naar Winterberg (dit is de groep met slecht onderhouden fietsen) terwijl de rest nog wil genieten van de omgeving en er 30 km extra aan plakt, het idee ontstond om elkaar in winterberg te treffen (niet dus)!!

Om 1700 was iedereen terug in Brilon en had gemiddeld 2000 hoogte meters in de benen, de diverse ervaringen werden gedeeld onder het genot van een koud biertje en niet veel later uitgebreid met een heuse Duitse bbq veel vlees weinig salades, wederom chapeau aan de organisatie, TOP.

Zoals elk diner werd ook deze afgesloten met een kop koffie en een koekje.

Na het eerste borrel biertje zijn enkele van ons richting Willingen, en vertrokken om het nachtleven van dichtbij mee te maken, nadat we DE KROEG van Willingen hadden gevonden (naam is me ontschoten) werd er koers naar huis gezet om tijdig in bed te liggen.

Zondags na het ontbijt zijn de kilometer vreters al vroeg vertrokken om de reis van 230 km per fiets naar huis af te leggen, chapeau, wanner de rest naar beneden komt hebben zij de eerste km al afgelegd.

Enkele onder ons zijn nog op de fiets gestapt en hebben nog enkele uurtjes van de omgeving genoten terwijl de rest met zware benen koers zette richting huis.

Ook dit jaar was het een heus feest om deel te mogen nemen van dit fiets weekend, geweldig met HFD letters, namens alle deelnemers willen we de organisatie nogmaals danken voor dit onbezorgde weekend.