Theo Mijnen

P1120322Naam Theo Mijnen,  geboren op 26 maart 1958 te Doetinchem (even kort in het ziekenhuis aldaar, daarna snel weer terug naar het vertrouwde ‘s-Heerenberg) als oudste van een tweeling (Theo’s kleinere broertje Jos werd een uurtje later geboren)

Theo is lid van de club vanaf het allereerste begin

 

Werk….

Nadat Theo de lagere school in ’s-Heerenberg heeft afgemaakt (samen met z’n boezemvriend Eric Rosendaal), gaat hij naar de brugklas in Doetinchem waar hij binnen één jaar van VWO naar HAVO uiteindelijk op de Paulus MAVO beland (wie beweert er nu nog dat Theo niet snel kan “dalen” !?). De MAVO doorloopt Theo met succes waarna hij tot de eerste lichting van de MEAO studenten in Doetinchem behoort; ook deze opleiding rond Theo met succes af. Tijdens z’n gehele jeugdperiode volgt Theo het fietsen, hij luistert altijd trouw naar Radio Tour de France in de zomermaanden en fietst hij met veel passie en energie weliswaar op een gewone fiets hele afstanden in de omgeving (naar school e.d.)

Na het afronden van de middelbare school begint Theo’s werkzame carrière bij het CHV in Wehl (het huidige Agruniek) waar hij zo’n beetje alle werkzaamheden gedaan heeft: verkoopbinnendienst, productie- en expeditieleider, algemeen bedrijfsleider. Theo is inmiddels 30 jaar nog steeds met veel enthousiasme werkzaam bij Agruniek en momenteel vervult hij de functie van algemeen verkoopleider en verenigingszaken. Toen Theo 25 jaar in dienst was koos hij niet voor het traditionele horloge maar voor een prachtige Cannondale racefiets!

Theo ontmoette zijn vrouw Marian tijdens een bezoek aan de kermis van Zeddam samen met Eric, Marian was met haar vriendin Gerda hier aanwezig. Beide vrienden zijn vanaf dat moment onlosmakelijk aan deze charmante dames verbonden gebleven….

Theo verliet in 1987 zijn ouderlijke huis toen hij trouwde met Marian op 29-jarige leeftijd. Samen hebben zij twee kinderen Gerderik (19) en Stijn (16).

Activiteiten….

Door het voetballen (Theo startte als 16-jarige met voetballen en op het hoogtepunt van z’n voetbalcarrière speelde hij maar liefst 10 minuten in het tweede elftal van MVR!  Niet lang nadat Theo 17 jaar was geworden vond hij het verstandiger om met het voetballen te stoppen nu hij nog terug kon kijken op een voetbalcarrière met bijna alleen hoogtepunten…..) vervulde Theo al op jonge leeftijd functies in diverse besturen. Hij startte in het bestuur van MVR (hij begeleidde de jeugd waardoor Theo zelf geen tijd meer had om actief te voetballen). Theo is al 13 jaar jeugdvoorzitter bij MVR en zit ook in het hoofdbestuur van MVR. Daarnaast kennen we Theo allemaal als voorzitter van Bergh in het Zadel, is hij voorzitter bij de Olde Waskupen, voorzitter van de stichting “Raad van professoren van ’t Gasthuis” en is hij Lector in de kerk van ’s-Heerenberg. In het verleden is Theo ook actief geweest in de lokale politiek, voor “Progressief Berg” (Politieke positionering : alles wat niet voor het CDA was) is Theo een ½ jaar raadslid geweest en 8 jaar commissielid.

Hobby’s…

In z’n jeugd heeft Theo aan judo gedaan (naast voetballen en fietsen op een gewone fiets) en pas op latere leeftijd is Theo echt gaan racefietsen eigenlijk als gevolg van een “weddenschap”; tijdens een verjaardagsfeestje (van Hans Esselink) kwam de “Vale oude tocht” (een recreatieve fietstocht om en door de Veluwe) ter discussie waar Theo (in beschonken toestand?) tegenover goed getrainde fietsers beweerde dat hij deze tocht op z’n fiets met gewone banden nog kon winnen! Met deze tocht startte Theo’s racefietscarrière (hij kocht wel voor deze tocht een 2de hands Raleigh racefiets van 300 gulden). Leuk om te vermelden: nog een fietscoryfee startte na dit feest z’n fietscarrière : Tonny Hendriksen!

Ook is Theo muzikaal: als zanger bij de Bargse Jongens oefent hij iedere woensdagavond met de hele club in de garage bij hem thuis. Uiteraard kennen we allemaal de succesvolle uitgebrachte CD’s van de Bargse Jongens!

Fietst omdat…

Theo vindt fietsen een prachtige en gezonde besteding van de vrije tijd waarbij hij helder wordt in het hoofd, goed kan nadenken en ideeën kan opdoen!

Beste pauze plek…

Zonder nadenken: de Waag in Doesburg, de lekkerste appeltaart uit de hele regio!

Favoriete fietsgebied…

Theo fietst het liefst door het Rijnlandschap: vanaf ’s-Heerenberg naar Elten, over de dijk langs de Rijn richting Tolkamer, door Pannerden, via Oud-Zevenaar naar Babberich. Liever niet over het Peeske terug maar via Elten/Stokkum naar ’s-Heerenberg een mooi rondje van zo’n 65 kilometer.

Materiaal…

Theo fietst inmiddels op z’n 2de nieuwe Cannondale racefiets. Joop (www.grimpeurwielersport.nl)  is sinds “Noorwegen” het vaste adres van Theo (Joop heeft tijdens de tocht vanuit Noorwegen Theo’s toenmalige Giant racefiets noodgedwongen gebruikt voor reserve onderdelen terwijl Theo op de reservefiets van Joop de tocht heeft uitgefietst).

Theo draagt alleen in de winter een helm en uiteraard altijd bij de club, maar als hij alleen fietst dan liever zonder helm! Theo is in totaal 4 keer gevallen (1x met de club, 2x tijdens woon-werk verkeer en 1x alleen) maar is altijd met slechts enkele schaafwonden opgestaan en weer verder gefietst!

Bijzonderheden…

Momenteel is Theo volop bezig met Bergh in het Zadel, de tocht van 2011 komt steeds dichterbij!

berghinhetzadel_web