Arnold Roelofs

De fietsenmaker van de Grenslandrijders

Naam Arnold Roelofs,  geboren op 24 april 1971 te Ede. Arnold groeide op in Arnhem, is getrouwd met Georgette en samen hebben zij twee kinderen Thomas (8 jaar) en Frederiqué (4 jaar), een hond en een kat…..

Arnolds is lid van de club sinds 2009

Werk….

Nadat Arnold z’n school, eerst de LDS en daarna de MDS (opleiding voor de detailhandel) succesvol afrond, neemt hij al op 18-jarige leeftijd de fietsenzaak in Arnhem van zijn vader Nol over. Arnold “verjongd” het bedrijf en bouwt de fietsenzaak verder uit.

Arnold ontmoet als net 18-jarige zijn 2-jaar jongere Georgette tijdens een bezoek aan de discotheek de “Box” in Arnhem.

Arnold-met-gezinTwee jaar na deze ontmoeting komt Georgette Arnold helpen in de fietsenzaak en groeit het bedrijf gestaag. Na twaalf jaar hard werken in Arnhem (inmiddels is dan hun zoon Thomas geboren) komen zij tot de conclusie dat de plek in Arnhem (Presikhaaf) niet de omgeving is waar zij hun kinderen willen laten opgroeien en nemen het besluit om het bedrijf te verkopen en naar Duitsland te “emigreren” en wel naar het pittoreske plaatsje Praest (ongetwijfeld bij jullie bekend van een rondje “Reichswald”) waar kinderen nog gewoon op straat kunnen spelen.

Na een paar maanden het nieuwe huis en omgeving te hebben ingericht wordt Arnold benaderd door Henk Goossens om te helpen het nieuwe bedrijf van Goossens uit te bouwen. Henk Goossens heeft dan net het oude kleine pandje in Borculo verruild voor een groot nieuwbouw pand op het industriegebied van Borculo. Arnold stemt in om dit in ieder geval een jaartje te doen. De samenwerking bevalt echter zo goed dat deze uiteindelijk zeven jaar duurt.

Arnold-voor-winkelTijdens deze periode is het toch weer gaan “kriebelen” bij Arnold en samen met Georgette gaat hij op zoek naar een geschikte locatie om (weer) een eigen fietsenzaak op te bouwen. Nadat zij in gesprek komen met Jaap Barkhuizen blijkt de “klik” direct erg groot en gaan de stappen in een stroomversnelling. De fietsenzaak in de klinkerstraat wordt meteen grondig verbouwd en boven de zaak is er een gezinswoning gerealiseerd. Het huis in Praest wordt te koop gezet en de nieuwe “Goossens”-vestiging is een feit.

De Goossens-vestigingen zijn allemaal eigen ondernemer die gezamenlijk hun inkoop, marketing en dergelijke organiseren. Arnold heeft gekozen om vooral Giant en Trek in de winkel te hebben maar kan door de “Goossens”-formule over alle merken beschikken en dus ook leveren.

Hobby’s…

Arnold is zelf een verdienstelijk racefietser en fietst echt serieus sinds zijn 17-jarige leeftijd. Hiervoor voetbalde hij maar kon niet begrijpen waarom zijn teamgenoten niet alles voor een overwinning over hadden en koos daarom voor een individuele de sport van het fietsen waar verlies of winst volledig aan jezelf te wijten is. (Arnold voetbalde verdienstelijk bij de B-jeugd van Vitesse) De genen om goed te fietsen heeft hij overigens van zijn vader Nol geërfd. Nol Roelofs is een zeer verdienstelijk amateur wielrenner geweest en nam deel aan veel wedstrijden gedurende zijn zeer lange carrière. Hoe sterk deze genen zijn blijkt wel uit het feit dat Nol vandaag de dag met z’n 88-jaar (!) nog steeds regelmatig op de racefiets zit….

Arnold heeft tot vorig jaar nog een amateur-licentie gehad maar mede door de nieuwe uitdaging in de klinkerstraat te weinig tijd om voldoende te kunnen trainen om mee te dingen voor de eerste plekken. Het besluit om te stoppen met wedstrijden was dan ook een logische stap evenals het recreatief fietsen bij de Grenslandrijders op te pakken.

In de winter traint Arnold voornamelijk op de MTB hier in de Montferlandse bossen en op goede dagen trapt hij het “rondje” in 1 uur en 28 seconde (erg goede en snelle tijd maar ja die 28 seconde moeten er nog vanaf om “er echt bij te horen”).

Verder is Arnold erg enthousiast over zijn fiets-fit activiteit. Bij deze activiteit worden mensen in een zestal dagdelen vertrouwd gemaakt met alle aspecten van het fietsen in het bos.

De rest van zijn spaarzame vrije tijd gaat op aan de kinderen wat Arnolds’ grootste hobby is!

Fietst omdat…

Van huis uit meegekregen en het fietsen leuker vind dan een voetbalcarrière bij een bier-elftal!

Beste pauze plek…

Zonder nadenken: de Watermolen in Berenschot (rondje Winterswijk) vanwege de pittoreske omgeving!

Favoriete fietsgebied…

Nijmegen via de Ooijpolder met uiteraard alle klimmetjes in deze omgeving.

Materiaal…

Arnold is idolaat van de Trek OCLV (de eerste carbonfiets van TREK) in het verleden altijd afgemonteerd met Campagnolo Record tegenwoordig met SRAM Force vanwege de kleuren (zwart-wit). De wielen moeten de Bontrager wielen zijn gemaakt van supercarbon!

Bijzonderheden…

Arnold vindt de Grenslandrijders een prettige en open vereniging en geniet van de wekelijkse gezamenlijke toertochten in de prachtige omgeving. Gezelligheid, kletsen en dan na de koffiepauze “knallen”. Alle fietsers van de Grenslandrijders krijgen dan ook 10% korting bij Arnold….